Dijagnostika – test komponenti računara

Dijagnostika - test komponenti računara

Problemi u radu računara, kao što su plavi ekran, samoinicijativno restartovanje ili gašenje, usporen rad ili kočenje, očigledan su znak da postoji neki problem, odnosno da je prisutan kvar na kompjuteru.

Na internetu možete naći brojna uputstva i programe za dijagnostiku kvara, ali je bolje taj posao ostaviti profesionalcima.

Kada je u pitanju dijagnostika, odnosno sam test komponenti računara, u servisu računara SAS-cs će biti obavljen detaljan pregled. Od vizuelnog pregledanja ispravnosti kulera na napajanju, procesoru i grafičkoj kartici, preko memorije, procesora i grafičke kartice do detaljnog ispitivanja rada svake od komponenti.

 

Dijagnostika kompjutera se mora sprovesti pažljivo i detaljno. Postoje tačne odrednice kolika mora da bude temperatura kulera na napajanju, kolika na procesoru itd. kojih se i serviseri zaposleni u ovom servisu strogo pridržavaju.

Zahvaljujući bogatom iskustvu i ogromnom znanju, oni prilikom svakog servisa kompjutera sprovode detaljnu i pažljivu dijagnostiku kompjutera i procenu kvara. Njihova stručnost omogućava da većina kvarova bude otkrivena i otklonjena u roku od 24 časa. Naravno, neke od kvarova je nemoguće ukloniti u tako kratkom roku, jer zahtevaju detaljniju analizu i testiranje.

Ono što je sigurno jeste činjenica da Vaš računar neće izaći iz ovog servisa nepopravljen. U firmi SAS-cs se obavlja servis i popravka računara svih marki i modela.


Servis računara SAS-CS logo

Firma od poverenja