Konfigurisanje rutera

Konfigurisanje rutera
Ukoliko imate dva ili više računara koje želite da povežete na internet preko jedne internet konekcije, možete to učiniti korišćenjem rutera. On omogućava da više računara istovremeno koristi jednu javnu IP adresu koju dobijate od provajdera. Svaki od računara će u tom slučaju imati svoju privatnu IP adresu, a broj računara koji se mogu povezati zavisi od broja portova na ruteru.

Dakle, sa jedne strane rutera je Vaša unutrašnja mreža, a sa druge strane internet . Međutim, da bi sve to dobro funkcionisalo, potrebno je konfigurisanje rutera.

Konfigurisanje rutera

Konfigurisanje rutera obuhvata niz podešavanja koji će omogućiti da nekoliko računara istovremeno koristi jednu javnu IP adresu i preko jedne internet konekcije idu na internet. Za osobe koje se iole razumeju u ove stvari, to nije jako velik problem.

Međutim, ima ljudi koji se ovim stvarima nikada nisu bavili, niti žele time da se zamaraju, već žele da im neko iskusan obavi sav posao, a da oni samo sednu za računar i krstare internetom.

Pozovite SAS-cs i njihovi serviseri će više nego rado doći da Vam obave sva potrebna podešavanja i konfigurisanje rutera i odgovore Vam na sva moguća pitanja i nedoumice.


Servis računara SAS-CS logo

Firma od poverenja