Popravka i zamena ekrana na laptopu

Zamena ekrana na laptopu

Bez obzira da li je došlo do fizičkog oštećenja ili samo kvara na ekranu Vašeg laptop računara, velika je verovatnoća da se on ne može popraviti već je potrebna njegova zamena.

Popravka ekrana na laptopu

Kvar ekrana može rezultovati tzv. mrtvim pikselima, nedostatkom slike, artefkatima ili mrljama na ekranu. Međutim, do ovih problema može doći i usled kvara na nekim drugim komponentama. Zbog toga je najbolje laptop doneti u servis gde ćemo obaviti dijagnostiku, obavestiti Vas o detektovanom problemu i predočiti Vam moguća rešenja.

Jedno od najboljih scenarija jeste kvar na flet kablu ekrana koji se može prilično brzo i lako zameniti. Isto tako, ukoliko ekran nema osvetljenje, ali se slika ipak vidi pod nekim uglom, došlo je do kvara na invertoru ili lampi na ekranu. U tom slučaju popravka ekrana na laptopu je moguća. Iako je zamena lampi kod LCD ekrana prilično komplikovana, te je obavlja retko koji servis, mi se bavimo i ovom vrstom popravki.

Drugi, teži kvarovi, zahtevaju njegovu zamenu.

Zamena ekrana na laptopu

Najbolje bi bilo da nas pre nego što nam donesete laptop pozovete i proverite da li imamo na lageru ekran koji bi trebalo ugraditi u Vaš laptop.

Ukoliko se ne razumete u računare i ne znate koji je on model, veličina ekrana itd, samo nam donesite svoj laptop. Mi ćemo odrediti u čemu je problem, predočiti Vam rešenje, ali i koja je cena zamene ekrana za laptop. Kako bismo pronašli i ugradili odgovarajući ekran, proverićemo koji je model Vašeg laptopa, koja je veličina potrebnog ekrana, njegova rezolucija i tip osvetljenja. Pored toga, odredićemo i tip i poziciju konektora za signalni kabl, kao i za invertor (kod starijih modela laptopova).

U svetu se danas mogu naći ekrani dveju kompanija – Samsunga i LG Philips-a. Pored njih, na našem tržištu se mogu naći i ekrani za laptop iz Kine koji su dosta povoljniji, ali dobro rade na većini laptopova. Na Vama je da se odlučite koju vrstu ekrana želite da ugradimo u Vaš laptop.

Zamena ekrana na laptopu je brz, lak i siguran posao uz servis računara i štampača SAS-cs.


Servis računara SAS-CS logo

Firma od poverenja