Popravka napajanja

Popravka napajanja

Napajanje predstavlja komponentu od koje zavisi stabilan rad kompjutera. Ono služi za obezbeđivanje konstantnih napona što omogućava pravilan rad ostalih komponenti, a samim tim i celog računara. Desktop računari rade na 5V i 12V, a priključuju se na naizmenični izvor struje od 220V. Zbog toga se uvodi napajanje, kako bi regulisalo napon koji dolazi do ostalih delova kompjutera. Promene u naponima i visoki naponi znaju da oštete napajanje, a takvo napajanje je čest uzročnik kvarova na kompjuterima.

Popravka napajanja na desktop računarima

Kvarovi na napajanju mogu da nanesu veliku štetu ostalim komponentama u kompjuteru. Zbog toga je bitno tačno dijagnostikovati vrstu kvara i što pre ga otkloniti. Popravka napajanja za desktop računare se posebno preporučuje u slučaju da imate napajanje neke od skupljih serija, te se ne isplati kupovati novo ili posedujete Brand Name računar koji ima specifične konektore i dimenzije koji se više ne proizvode. Zamenom nekoliko komponenti napajanja se može dobiti napajanje bolje od najpovoljnijeg novog napajanja.

Kvarovi na napajanjima mogu izazvati veliku štetu ostalim komponentama računara.

Kada su u pitanju kvarovi na napajanju, oni se manifestuju kroz restartovanje računara, blokiranje, odnosno kočenje rada računara. Najčešće je uzrok pregrevanje napajanja usled zastajanja u radu ventilatora koji ga hladi, a uzrokovano velikom količinom prašine.

Zamena napajanja na desktop računarima

Kada se menja napajanje, posebnu pažnju treba obratiti na konfiguraciju računara, jer od nje zavisi vrsta napajanja koju morate uzeti. Kod napajanja stvar nije tako jednostavna. Kao i kod većine drugih komponenti, ali i proizvoda uopšte, postoje dobra i loša napajanja. Međutim, postoje i napajanja koja jesu dobra, ali ne za Vaš računar. Sa jačim napajanjem nećete pogrešiti, ali nije za svaku konfiguraciju potrebno jako napajanje.

Bez obzira da li Vam je potrebna popravka napajanja za desktop računar ili njegova zamena, servis računara i štampača SAS-cs je kompanija na koju se možete osloniti. Dugo i bogato iskustvo njihovih servisera garancija su kvalitetno obavljene usluge.


Servis računara SAS-CS logo

Firma od poverenja